Leder for Norsk Journalistlag Elin Floberghagen tror forandringene i mediehverdagen gjør at flere journalister snuser på muligheten til å skrive bøker.
- Nedbemanning, trange rammer og heseblesende arbeidsdager går på bekostning av det tidkrevende arbeidet som ligger bak god gravejournalistikk, sier hun.
Hans Petter Aass i Stavanger Aftenblad og Rolf Widerøe som jobber i VG. I høst kom de ut med boken «Krigshelten - på innsiden av det hemmelige Norge». Begge hadde jobbet med saken i avisen.
- Erstatter boken journalistisk arbeid som kunne blitt gjort i arbeidstida?
- Nei, det vil jeg ikke påstå. Vi er ganske privilegerte og har absolutt tid og mulighet til å drive gravejournalistikk på jobben. En serie avisartikler kan ofte være en fordel fordi det genererer tips som kan bringe saken videre, men i bokform får man mulighet til å fortelle hele historien fra A til Å. Uansett om jeg skriver artikler eller bøker, føler jeg meg mer som en journalist enn en forfatter, sier Aass.
- Det kan generere saker til avisen, samtidig som avisoppslag fungerer som PR for bøkene. I permisjonstida får vi mulighet til å fordype oss og få nye kilder. I tillegg er det fint å frikjøpes fra jobben noen måneder, komme seg ut av kontoret og stille tilbake på jobb med ny giv. Det er en vinn-vinn-situasjon, sier Widerøe.
Kilde: Dagsavisen
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar