tirsdag 20. august 2013

– Politiet har som oppgave å handle om noen har hemmelig informasjon

Vi diskuterer digitalt kildevern i fagstoffet, noe som i høyeste grad blir aktualisert av de siste dagenes hendelser internasjonalt:

Søndag ble David Miranda, samboeren til Guardian-journalisten Glenn Greenwald, som først publiserte Snowdens lekkasjer, holdt tilbake og avhørt i ni timer på Heathrow-flyplassen i London. Britiske myndigheter tok også beslag i alle datamaskinene, mobiltelefonene og annen elektronikk som han hadde med seg da han mellomlandet på Heathrow. 

Tirsdag forsvarer britiske myndigheter seg med å si at politiet brukte lovhjemlene slik de skal brukes for å hindre terrorisme.

– Hvis politiet tror at en person er i besittelse av hemmeligstemplet sensitiv og stjålet informasjon som kan hjelpe terrorister må de gripe inn, og lovverket er der for at de skal kunne gjøre det, heter det i en uttalelse fra det britiske innenriksdepartementet.

– Dette er et angrep på pressefriheten. Å anholde min partner for ni timer, uten å gi ham tilgang til en advokat, og beslaglegge hans eiendeler, er helt klart ment som en avskrekkende beskjed til journalister som har rapportert om NSA, sa Glenn Greenwald til sin egen avis.


Kilde: Verden - NRK Nyheter

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar