tirsdag 4. november 2014

Nyhetskamp om fjernkontrollen

På lørdag går VG på luften på «ordentlig» tv med sin nye 24-timers nyhetskanal. VGs nyhetskanal får kanalplass nummer syv hos en halv million kabelkunder i Canal Digital. I TV 2 vekker gullplasseringen kraftige reaksjoner.

VG-kanalen vil ha lav terskel for å bryte sendingene og gå direkte fra der nyheten skjer. Det vil ikke være faste nyhetssendinger eller andre programmer til faste tider. Forrige tirsdag eksploderte en ubemannet Nasa-rakett umiddelbart etter oppskyting i Virginia, en drøy halvtime før midnatt. Bare 16 minutter senere var VGs nyhetsanker Fawad Ashraf på plass med livesending fra avisens nye nyhetsstudio i Akersgata.

Nyhetsdirektør Per Arne Kalbakk og NRK har fått kritikk for manglende reaksjonsevne under store nyhetssaker som brannen i Lærdal og nedskytingen av Malaysia Airways-flyet over Ukraina. Nå blir det enda viktigere å være først.

– Det er veldig mye som tyder på det – ihvertfall at kravet til hurtighet blir større. Den som over tid ikke klarer å være hurtig, vil nok tape seere, sier Kalbakk.

Kilde: DN.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar