tirsdag 12. januar 2016

Nye publiseringsformer

NRKbeta har en sak om video i høydeformat. Vi diskuterer dette litt i fagstoffet.

Reportasjen «Bygda som sa nei» er en nettdokumentar der alt er tilpasset mobilskjermen som mange nekter å snu på siden. Det er ikke lenge siden vi lo litt av folk som filmet i høyde med mobilen. Men det er bare å innse: Folk liker å holde mobilen rett opp og ned. Vertikalt, ikke horisontalt.

Det var utgangspunktet da vi i NRK-redaksjonen Digital historiefortelling, i samarbeid med designere og utviklere. Vi ville at innholdet skulle fungere på mobil. Nei, stryk fungere. Vi ville at innholdet skulle være best på mobil.




Legg også merke til publiseringsløsningen. Dette minner en god del om Weblibri, et system vi har laget for å kunne publisere denne typen uttrykk på en enkel måte.

Jeg har benyttet Weblibri for å lage en liten egenpresentasjon (litt tung fil, så gi den litt tid til å laste). Tanken er å lage en tutorial som viser hvordan en legger inn innhold. Oppdaterer her straks denne er klar.



Det er imidlertid fullt mulig å lage seg en egen bruker på Weblibri.net og teste litt på egenhånd.Legg merke til at dere må linke til alle eksterne medieelemener. Legger dere inn en link som ikke fungerer vil systemet bokstavelig talt bli stående å "spinne". Jeg bruker Flickr for å lagre bilder og video – dette fungerer fint.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar