mandag 8. juli 2013

Flere gir ut journalistikk i bok

Leder for Norsk Journalistlag Elin Floberghagen tror forandringene i mediehverdagen gjør at flere journalister snuser på muligheten til å skrive bøker.

- Nedbemanning, trange rammer og heseblesende arbeidsdager går på bekostning av det tidkrevende arbeidet som ligger bak god gravejournalistikk, sier hun.

Hans Petter Aass i Stavanger Aftenblad og Rolf Widerøe som jobber i VG. I høst kom de ut med boken «Krigshelten - på innsiden av det hemmelige Norge». Begge hadde jobbet med saken i avisen.

- Erstatter boken journalistisk arbeid som kunne blitt gjort i arbeidstida?

- Nei, det vil jeg ikke påstå. Vi er ganske privilegerte og har absolutt tid og mulighet til å drive gravejournalistikk på jobben. En serie avisartikler kan ofte være en fordel fordi det genererer tips som kan bringe saken videre, men i bokform får man mulighet til å fortelle hele historien fra A til Å. Uansett om jeg skriver artikler eller bøker, føler jeg meg mer som en journalist enn en forfatter, sier Aass.

- Det kan generere saker til avisen, samtidig som avisoppslag fungerer som PR for bøkene. I permisjonstida får vi mulighet til å fordype oss og få nye kilder. I tillegg er det fint å frikjøpes fra jobben noen måneder, komme seg ut av kontoret og stille tilbake på jobb med ny giv. Det er en vinn-vinn-situasjon, sier Widerøe.

Kilde: Dagsavisen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar