torsdag 7. august 2014

Sosiale medier og objektivitet

Generalsekretær i Norsk Presseforbund, Kjersti Løken Stavrum mener at journalister bør flagge sterke meninger.

- Det må være mulig å ha to tanker i hodet på én gang, og det legger også Vær Varsom-plakaten opp til: Man skal ivareta sin uavhengighet og integritet, men hvis det er forhold av vesentlig betydning som lesere eller seere bør bli kjent med, så er det bedre at disse flagges.

Påtroppende direktør i Fritt Ord, Knut Olav Åmås mener det er et kjerneproblem når reportere kommer med egne ytringer om saker de selv dekker.

- Det å være journalist er en rolle som innebærer både frihet og begrensninger. Det er banalt sagt ikke slik at man kan gjøre hva som helst i en hvilken som helst rolle, men jeg håper flest mulig medier er liberale rundt journalisters deltagelse og ytringer på sosiale medier, sier Åmås, og understreker at han uttaler seg generelt, da fakta i Græsvik og TV 2-saken er uklare.

Løken Stavrum understreker at sterke meninger er etterspurt og at det er viktig å være tydelige på hva man mener.

- Etter denne krigen i Gaza vil jeg for fagets del slå et slag for undring og usikkerhet, særlig når man er journalist. I det øyeblikket man har påført seg selv en klar mening, ikke bare i et middagsselskap men foran flere tusen på Twitter, kommer man fort i en posisjon der man må forsvare en mening heller enn å søke brister i eget resonnement og meninger, sier Løken Stavrum.

Kilde: DN.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar