lørdag 11. oktober 2014

Gratisverktøy i bruk i Sunnmørsposten

Litt på siden av vårt fag, men absolutt relatert, og noen av disse verktøyene kan dere trolig benytte i egne prosjekter. Sunnmørsposten skriver om de verktøyene de bruker i sin datajournalistikk:

Timeline JS er laget av Knigtlab på Northwestern University i Chicago. Verktøyet gir deg en enkel måte å illustrere – nettopp – en tidlinje på. Du legger til datoer, steder, hendelser og bilder/video. Vi brukte TimelineJS på disse prosjektene:



Thinlink er en tjenester som lar deg laste opp et bilde og legge inn interaktive punkter i det.





Infogram er et infografikk-verktøy. Du legger inn tekst, tall og data, og infogram gir deg diagrammer i en interaktiv infografikk tilbake.





Datawrapper er et enkelt og nyttig verktøy som lar deg lage grafikk som søyle-, sirkel- og linjediagram til publisering på nett. Verktøyet er gratis, du må kun registrere deg med ei epostadresse.





Google Fusion Tables er et verktøy for å lage interaktive grafikker. Verktøyet kan brukes både til å lage søylediagram etc basert på et datasett, eller du kan sammenligne geografiske områder (f.eks. kommuner) på et kart. Krever at man har en gmail-konto. Du har stor frihet til modifisering av grafisk uttrykk, det finnes enkle forhåndsinnstillinger man kan bruke. I tillegg er det stor frihet til modifisering av uttrykket, men det fordrer litt mer enn grunnleggende datakunnskap.




Kilde: Sunnmørsposten LAB

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar