tirsdag 7. oktober 2014

Ultralokal nettavis som ikke får statsstøtte

Ove Magne Ribsskog er eier av den ultralokale nettavisen Flatangernytt.no, som fordi den er gratis ikke kvalifiserer for pressestøtte. Likevel kan avisen vise til lesertall som tyder på at avisen er blitt en betent liten jeksel for de tradisjonelle lokale papiravisene.



I fjor åpnet regjeringen for en plattformnøytral produksjonsstøtte. Dette innebærer at medier som utelukkende publiseres på nett også er berettiget til støtte. Men en av forutsetningene er at mediene tar betalt for innholdet. Det synes Flatangerredaktøren er pussig.

- Hvis pressestøtten skal være plattformnøytral, blir det helt bak mål om rene lokale nettaviser som oss skal falle utenfor. Jeg forstår det kan være vanskelig å skille mellom seriøse nettaviser og andre nettsteder, men det blir helt feil å tvinge nettaviser til å ta betalt for innholdet – og bruke det som kriterium for å få pressestøtte, sier han.

Rune Hetland, generalsekretær i Landslaget for lokalaviser mener fremveksten av lokale nettaviser er et signal om tilstanden i norsk presse.

- Dette er bare starten på noe jeg håper aviseierne tar inn over seg. Hvis det kuttes så mye i ressursene i lokalredaksjonene at innbyggerne føler de ikke får et tilfredstillende service og informasjon, vil det dukke opp slike alternativer.

Derfor må de tenke seg om før de reduserer de redaksjonelle ressursene. Det spennende blir noen av disse blir så økonomisk bærekraftig at de også tar leserbetaling. Det er helt nødvendig skal de bli et viktige journalistisk produkt, sier han.


Kilde: Aftenposten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar